verliefd op een leraar.jpg
Liefde, seks en relaties

Wat moet je doen als je verliefd bent op een leraar?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
cas Visser
Cas
Visser

Die schattige jonge wiskundeleraar, of misschien die lekkere docente die je hebt voor tekenen: leraren zijn soms zo slecht nog niet. Maar wat als je er verliefd op wordt?

Intieme relaties tussen leraar en leerling zijn een groot taboe. Niet alleen wordt er vaak vol afkeuring op neergekeken vanwege het grote leeftijdsverschil, het is ook bij wet verboden. 

Genieten

Toch is het niet alleen maar slecht, benadrukt seksuologe Margreeth van der Kolk: 'Verliefd zijn is een heerlijk gevoel, daar mag je best van genieten. Weet alleen wel dat het nooit wat zal worden.'

Dat idee is misschien lastig te accepteren, maar als je erover nadenkt kan het eigenlijk ook niet anders. Als jij en degene die voor de klas staat samen iets hebben, kan diegene niet echt meer normaal lesgeven en daar heeft iedereen in je klas dan last van.

Vissen in de zee

Verliefd zijn op je leraar is leuk, maar met een beperking. Houd het dus bij fantasieën en kijk om je heen: er zwemmen meer vissen in de zee. Vissen die een heel stuk bereikbaarder zijn en met wie een relatie misschien wél mogelijk is.

 Anderen lazen ook: Hoe moet je goed zoenen? of Hoe kom je uit de kast?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten