irritatie

8 herkenbare stopwoordjes en zeurzinnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Katrien Hoekstra
Katrien
Hoekstra

Van die irritante zinnetjes die je veel te vaak hoort. Of stopwoordjes. We ergeren er ons allemaal aan. Welke haat jij? En welke gebruik je zelf? 

Het zijn veel gebruikte zeurzinnetjes van je ouders: 'Hang je jas aan de kapstok', 'Ruim je troep op' en 'Is je huiswerk af?' Er zijn er oneindig veel. Net als stopwoordjes. Je hebt vast wel klasgenootjes die achter elke zin: ‘ofzo?’ zeggen. Of die in ieder verhaal wel twintig keer het woordje ‘dus’ of ‘serieus’ gebruiken. Als je erop gaat letten kan je er zelfs knettergek van worden. 

Top acht

Maar je ouders en klasgenoten zijn vast niet de enigen. Er zijn vast ook zinnetjes die je zelf vaak gebruikt. Wat is jouw stopwoord? Zijn er Engelse woorden die je veel gebruikt? En welke mag wat jou betreft vandaag nog verboden worden? Welke zinnen uit onderstaand lijstje hoor jij jezelf of je vrienden regelmatig zeggen? Wij zijn benieuwd!

1. 'Ma-hááám, doe effe normaal, ik schaam me dóód!'

2. 'Hebben we geen chips ofzo?'

3. 'Serieus, trek je dat aan?'

4. 'Maar zij begon!'

5. 'Hebben ze daar wel Wi-Fi?'

6. 'Oh my god, jij kan écht geen Engels.'

7. 'Uh oké. Wat doen we hier?'

8. 'Rot op met die camera!'

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 'Yo chappie, alles chill?'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren