instagram likes

Instagram gestart met wereldwijde test verbergen likes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Check jij ook meerdere keren per dag of je post wel goed geliket wordt? En vind je het dan ook jammer als dat niet zo is? Omdat je niet de enige bent die daar heel druk mee is, gaat Instagram daar iets aan veranderen. Het gaat likes verbergen. Het platform is inmiddels begonnen met een wereldwijde test.

Bij de test zien gebruikers alleen van de eigen foto het aantal likes en niet die van anderen. Het is onbekend hoeveel gebruikers in de wereldwijde test zitten. Sinds een paar maanden test Instagram het verbergen van likes in zeven landen, die test wordt nu dus uitgebreid.

Betekenis

Door deze verbergfunctie hoeven gebruikers zich geen zorgen meer te maken over het aantal likes, of over de vraag of ze beter (of slechter) presteren dan vrienden. Het platform hoopt dat door het verbergen van de likes gebruikers meer authentieke foto's plaatsen die echt een betekenis hebben, in plaats van berichtjes die alleen maar bedoeld zijn om likes te scoren. Omdat anderen niet langer kunnen zien hoeveel likes het een bericht heeft, is er geen reden meer een foto te verwijderen.

Professionele gebruikers

Instagram geeft toe dat dit een grote verandering is, helemaal voor mensen die geld verdienen met hun posts. Ze laten weten dat ze nadenken over manieren waarop professionele gebruikers toch aan bedrijven kunnen laten zien hoeveel reacties en likes een post krijgt. Niet alleen Instagram denkt na over het verbergen van likes, ook moederbedrijf Facebook is ermee bezig. Wordt dus vervolgd...

Wat vind jij er eigenlijk van dat Insta likes wil gaan verbergen? Een goed idee, of juist niet? Stem mee op de stelling van deze week!

Anderen lazen ook: Gaat Instagram het aantal likes verbergen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren