Save the children kersttrui

In je foute kersttrui help je kinderen in nood

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
ADVERTENTIE

Voor kinderen die opgroeien in een oorlogsgebied of in armoede is de kerstperiode niet iets om naar uit te kijken. Speciaal voor deze kinderen organiseert Save the Children ieder jaar Foute Kersttruiendag. Duizenden mensen in het hele land trekken vandaag hun foutste kersttrui aan om geld in te zamelen voor kinderen in nood. Met de opbrengst brengt Save the Children kinderen die hun familie zijn kwijtgeraakt weer bij elkaar. Ook gaat het ingezamelde geld naar maaltijden, warme kleding en onderdak.

 

Scholen
Dit jaar zijn er maar liefst 650 scholen die meedoen. Zo organiseert basisschool de Toermalijn in Halsteren met ruim 300 kinderen gehuld in kersttrui een kerstmannenloop, een soort sponsorloop waarmee geld wordt opgehaald. CBS De Borg in Haren gaat met 56 leerlingen koekjesdeeg en kerstkoekjes bakken en ook op scholen in onder meer Den Haag, Hasselt, Amsterdam worden zelfgemaakte koekjes, kerstkaarten en andere kerstspullen verkocht. Basisschool Essesteijn in Voorburg organiseert een eigen kerstmarkt. Door te zingen halen de leerlingen geld op voor leeftijdsgenoten in nood.

 

Bekendheden
Ook bekendheden komen in actie. Radio dj Domien Verschuuren, acteur Buddy Vedder, voetbalster Danique Kerkdijk en actrice Liza Sips komen ook in actie. Zelfs de weermannen en -vrouwen van het RTL Weer hullen zich op 13 december in een foute kersttrui.

 

Wil je ook in actie komen of meer lezen over de kinderen waar het geld naartoe gaat?  Klik dan hier. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden