Valentijnsdag

Jongeren verwachten niets voor Valentijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het is Valentijnsdag! Uit onderzoek van 7Days blijkt dat jongeren vandaag niets verwachten, maar wel hopen op een romantische verrassing. Ja, all you need is love toch?

We vroegen 170 online-volgers van 7Days naar hun verwachtingen, en daaruit blijkt dat meer dan de helft (61%) het leuk vindt dat er een speciale dag voor de liefde bestaat. Van alle jongeren heeft 20% daar geen mening over en de rest (19%) vindt het maar onzin. Zo’n 52% zegt nog nooit te zijn verrast op 14 februari. Twee derde van die groep vindt dat wel prima, maar de rest vindt het jammer. Van degenen die wel ooit iets hebben gekregen, vond bijna iedereen dat heel leuk.

Hopen op een verrassing

Het aantal dat nog nooit iets heeft gekregen, is bijna gelijk aan het aantal dat nog nooit iets heeft gegeven: 51%. Van alle ondervraagden die wel eens een romantische move hebben gemaakt, deed zo’n één op de vijf dat anoniem. En dit jaar? De grote meerderheid (84%) verwacht niets te krijgen, maar hoopt er stiekem wel op. Ongeveer 52% van de jongeren zou het leuk vinden om te worden verrast.

Hoeveel jongeren hebben dit jaar plannen? En wat besteden ze aan een cadeau? Hieronder de cijfers!

7Days - Onderzoek Valentijnsdag

7Days - Onderzoek Valentijnsdag

7Days - Onderzoek Valentijnsdag

7Days - Onderzoek Valentijnsdag

7Days - Onderzoek Valentijnsdag

Anderen lazen ook: Kaya (20) heeft een bijzonder plan voor Valentijnsdag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren