Opruimhond Joy winnaar Kidsweek Dier van het Jaar 2018

Plastic-opruimer Joy wint!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline
Ancona

Opruimhond Joy is door ons krantenbroertje Kidsweek uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2018. De labrador uit IJsselstein versloeg in een uiterst spannende strijd de andere genomineerde dieren!

Plastic-opruimer Joy won de verkiezing met een miniem verschil en mag zich een jaar lang Dier van het Jaar noemen. In totaal werden er bijna 6.000 stemmen uitgebracht. Tijdens het Dier van het Jaar Feest in DierenPark Amersfoort nam de winnaar zondag zelf haar prijs in ontvangst. Haar enthousiaste reactie was luid en duidelijk: ‘WAF!’ Baas Alex van Eck had iets meer woorden nodig om te vertellen waarom zijn hond de terechte winnaar is. ‘Wauw!!! Weer een super kippenvelmoment. Eerst al die nominatie en nu winnen. Heel gaaf!’

Wereld vol honden als Joy

Kidsweek schenkt duizend euro aan Enjoycleaningup. Deze stichting van Alex van Eck zet zich in om wereldwijd honden te laten speuren naar zwerfafval en zo voor een schonere aarde te zorgen. 'Met dit bedrag komt mijn droom, een wereld vol opruimhonden als Joy, weer een stapje dichterbij!’

Ook applaus voor...

… Pechpoes Sprotje! Zij eindigde op de tweede plek. Iemand stopte haar in een hete oven, maar de kat overleefde het en bleef haar vertrouwen in mensen houden. Belgische dierenartsen Overleie hebben haar er weer helemaal bovenop geholpen. De rest van de stemmen werd verdeeld onder de Syrische tijgers Sayeeda & Sultan die de oorlog in Syrië overleefden en nu herstellen in Friesland en ontsnapkoe Hermien die echt niet naar het slachthuis wilde en haar eigen redder in nood bleek.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Doe mij maar een cola... en een chihuahua.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren