ontvoering, schiphol, vakantie

Ontvoerd door je moeder

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien
Jansen

Gemiddeld vijf keer per week wordt er een kind ontvoerd uit Nederland. Meestal niet door een onbekende griezel, maar door een van z'n ouders. De marechaussee gaat hier extra op letten. Zeven weetjes.

#1 De meeste kinderen worden ontvoerd naar Duitsland. Op nummer twee staat België. Daarna volgen Polen, Turkije, Groot-Brittannië en Spanje.

#2 In vier van de vijf gevallen is het de moeder die haar kind(eren) meeneemt, vaak naar haar land van herkomst.

#3 Meestal doen moeders dat na een vechtscheiding. Ze wil terugverhuizen en haar kinderen meenemen. Vaak met de beste bedoelingen, maar als de andere ouder géén toestemming geeft, is er toch echt sprake van een internationale kinderontvoering.

#4 De marechaussee is gisteren begonnen met extra controles op Nederlandse vliegvelden. Ouders die in hun uppie reizen met een kind of jongere, moeten kunnen aantonen dat de andere ouder dat oké vindt.

#5 De controles worden nú gestart, omdat veel ouders de zomervakantie gebruiken als smoes om hun kind mee te nemen naar een ander land.

#6 Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer gaf gisteren het startsein voor de actie. Op Schiphol, natuurlijk.

#7 Driekwart van de naar het buitenland ontvoerde kinderen en jongeren keert nooit meer terug naar Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren