Kylie Jenner foto AFP

Kylie Jenner wordt jongste miljardair ooit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

Kylie Jenner moet nog 21 worden maar de zakenvrouw/realityster/influencer/moeder heeft in haar jonge leven al heel wat bereikt. Nu dreigt ze zelfs Facebook-baas Mark Zuckerberg van de troon te stoten als jongste miljardair ooit. 

Kylie Jenner was in eerste instantie vooral bekend als jongste zusje van realityster Kim Kardashian. Waar die zich in de kijker speelde met haar gigantische bilpartij deed Kylie dat met haar volle lippen. Fans gingen zelfs massaal de gevaarlijke Kylie Jenner Challenge aan om net zo’n pruiltoetje te krijgen als haar. Zelfs is ze trouwens onlangs gestopt met het gebruik van fillers.

View this post on Instagram

heat wave

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Lip-kit

De onzekerheid over haar eigen lippen en de wens om die voller te hebben, bezorgde haar uiteindelijk ook zakelijk succes. In 2015 ontwikkelde ze namelijk ‘lip-kit’ voor haar eigen make-uplijn Kylie Cosmetics: een set met matching lippenstift en lippotlood voor de ‘perfect pout’. Het bleek een gat in de markt. Ze verkocht er miljoenen. Samen met haar tv-werk en deals voor grote merken als Puma schat het Amerikaanse zakenblad Forbes haar vermogen op negenhonderd miljoen dollar. Geld uitgeven aan reclames hoeft Kylie niet. Daarvoor heeft ze haar succesvolle social media-kanalen waarop ze ieder moment van de dag zichzelf en haar merk aanprijst.

Forbes

Kylie for president

Het miljard is dus bijna in zicht en daarmee is Kylie binnenkort de jongste miljardair ooit. Facebook-baas Mark Zuckerberg was namelijk ‘al’ 23 bij zijn eerste miljard. Saillant detail: grote zus Kim heeft volgens Forbes een vermogen van ‘slechts’ 350 miljoen dollar. Het zakenblad vergelijkt Kylie zelfs met Donald Trump die ook precies weet hoe hij (social) media moet inzetten voor zijn eigen marketing. Kylie for president, dus?

Anderen lazen ook: Kylie Jenner meest invloedrijke influencer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren