De zomer staat voor de deur, tijd om de schoolboeken in de kast te laten en geld te verdienen! Maar krijg jij bij jouw zomerbaan wel genoeg betaald en mag je jouw werk überhaupt doen? Lees meer

filosofie als vak op school

‘Filosofie? Dat zou ik nóóit kiezen in mijn vakkenpakket. Als je dat doet, ben je gek!’ Iets in die trant zei ik een jaar geleden toen ik voor het eerst een blik worp op het keuzeformulier.

foto Shutterstock

Het is Vaderdag! Dat betekent dat veel papa's in het zonnetje worden gezet. Ook Bekende Nederlanders. Weet jij wie de vader is van Max Verstappen of Dave Roelvink? Doe de test!

NEEM EEN ABONNEMENT OP 7DAYS

7Days is de weekkrant voor jongeren. Iedere vrijdag staat–ie vol nieuws, achtergrondverhalen, games, muziek en meer. Kom verder met 7Days!

Word lid!

vooroordelen blog

Wanneer je iemand voor de eerste keer ziet heb je vaak meteen een mening over die ander. Oftewel een vooroordeel. Je denkt iets te weten van de ander, wat je helemaal niet zeker weet. Dit gebeurt veel, en al helemaal in een klas. Ik deel maar wat graag mijn ervaringen met vooroordelen in de klas.

Lees meer
mind young studio

Jesse (17), Romy (18), Nynke (19) en Eva (21) hebben allevier te maken (gehad) met psychische problemen. Om andere jongeren te helpen om te gaan met hun psychische problemen - en hopelijk ook het taboe te doorbreken - lanceerden ze deze week het online platform Mind Young Studio.Lees meer

Lifestyle