Ikea Regensburg

IKEA waarschuwt jongeren: kom niet stiekem slapen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Net voor sluitingstijd een kast in glippen om stiekem de nacht door te brengen in een IKEA-filiaal? We hebben er allemaal weleens van gedroomd, maar afgelopen jaar gebeurde het daadwerkelijk tien keer. IKEA kan er niet om lachen en waarschuwt jongeren: stóp hiermee.  

De lol ervan wordt overschat. En bovendien is het illegaal. Dat is de boodschap van de keten. Afgelopen jaar doken jongeren wereldwijd tien keer de bedden van de woongigant in: in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada, België, Nederland, Zweden, Japan, Australië en Polen, meldt Sky News. Soms verschenen er filmpjes van online, zoals deze van Streetlab:

Tim en Daan van Streetlab werden niet betrapt, maar hadden ook niet per se lol. 'Je ligt de hele tijd in totale paniek. Het voordeel is wel dat je bedje al opgemaakt is', zeiden ze achteraf. Als je gepakt wordt, wordt altijd de politie erbij gehaald en kun je een winkelverbod krijgen.

Bureau HALT

Twee Britse jongens werden tijdens de actie ontdekt, waarna de politie werd gebeld. Twee tieners in Breda meldden zichzelf 's ochtends omdat ze het te saai vonden. Ze kregen een leerstraf bij bureau HALT. Twee veertienjarige meisjes werden bijna gearresteerd nadat ze gesnapt waren in een filiaal in Zweden.  

IKEA wil dat de slaappartijtjes stoppen, omdat het 'de veiligheid van jongeren niet kan waarborgen', benadrukt het bedrijf. Maar misschien heeft de keten het zelf een héél klein beetje uitgelokt door in 2011 wereldwijd 'Big Sleepover'-evenementen te organiseren als reclamestunt...

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren