Nieuw: een winkel vol pindakaas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Michiel Vos houdt van pindakaas, vooral van zijn zelfgemaakte biologische variant. 'Ik dacht: dat moet ik serieuzer aanpakken', vertelt hij. Afgelopen weekend ging De Pindakaaswinkel in Amsterdam open. De allereerste in z'n soort. ‘We komen met tien standaardsmaken.’ 

Waarom heeft Nederland een pindakaaswinkel nodig? 
‘Omdat het ‘t beste beleg is in een potje. In mijn biologische pindakaas zitten alleen maar gezonde vetten. De basis bestaat uit pinda’s en kokosolie. In de meeste pindakazen zit palmolie, maar dat is minder goed voor het milieu en je gezondheid. Ik gebruik alleen fairtrade pinda’s. Ik ben boerenzoon, dus ik vind het belangrijk dat alles op een eerlijke manier gaat.’ 

Welke smaken ga je verkopen? 
‘Het is nog niet helemaal zeker, maar ik wil in ieder geval de smaken zeezout-karamel, kokos, banaan, venkel-rozijn, koffie, dadels en marshmallow gaan verkopen. Wie meer goede ideeën heeft, kan ze trouwens insturen!’ 

pindakaaswinkel

Hoe heb je deze smaken bedacht? 
‘Ik heb met een voedingsexpert gesproken, want de ingrediënten moeten wel bij elkaar passen. Verder is het mijn eigen creativiteit. Venkel-rozijn is mijn favoriet, die is echt heel lekker.’ 

Wanneer besloot je een pindakaaswinkel te beginnen?   
‘Ik experimenteerde zelf al een beetje met het maken van pindakaas. Op een gegeven moment dacht ik: dit moet ik serieuzer aanpakken.'
 
Hoe duur worden jouw potjes?  
‘Een potje gewone pindakaas gaat ongeveer vier euro kosten. Het is allemaal handwerk en het zijn best grote potjes. Een potje met een specifieke smaak wordt rond de zes euro. De pindakaas kun je enorm lang bewaren, maar is de eerste maanden op zijn lekkerst. Behalve in de winkel kun je de potjes straks ook online bestellen.’  

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren relevant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis nieuwsapp of neem een proefabonnement op de papieren 7Days!

Foto's: Facebook/De Pindakaaswinkel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren