Standbeeld voor Gangnam Style

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Je kent ’m vast nog wel. Dé hit uit 2012. Heel je school deed het komische paardrijdansje. Nog steeds is het nummer ongekend populair. Daarom komt er een Gangnam Style-standbeeld. En niet zo’n kleintje ook. Een superbeeld voor een superhit.

Een dikke 2,4 miljard keer is-ie nu bekeken op YouTube. En hij heeft een speciale vermelding in het Guinness World Records-boek voor de meeste likes aller tijden. De video van Gangnam Style. Komt-ie nog een keertje. Sorry voor wie het niet meer kan hóren.

PSY - GANGNAM STYLE(강남스타일) M/V

De Zuid-Koreaanse rapper en zanger Psy is er wereldberoemd mee geworden. En de Gangnam-wijk in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel, waar het nummer naar vernoemd is, ook. Die wijk heet eigenlijk Gangnam-gu en hij ligt in een rijk gedeelte van Seoel.

Dansje doen
Psy zet in het nummer op een grappige manier de Gangnammers met hun chique levensstijl voor gek. Die doen volgens hem weinig meer dan rondrijden in dure auto’s, tennissen, naar de sauna en paardrijden (vandaar het dansje).

Of verveeld shoppen in het plaatselijke super-de-luxe winkelcentrum CEOX waar een deel van de clip is opgenomen. Het Gangnam-beeld komt daar ook te staan. Volgende week wordt het giga-ding (5 meter breed, 7 meter hoog) onthuld. De wijk hoopt dat er veel toeristen komen om een dansje te doen. Dat zal wel lukken. Als je eronder gaat staan klinkt namelijk het overbekende ‘Whop whop whop! Oppa Gangnam Style!’ En dan gaan die beentjes vanzelf.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren