zwarte piet racisme

4 op de 5 jongeren vinden Zwarte Piet niet racistisch

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
3FM
Tussenuur

In de maand van arrestaties bij Sinterklaas-intochten, Geert Wilders die terechtstaat voor zijn 'minder minder'-uitspraken en Sylvana Simons die als strange fruit wordt afgebeeld, besloten 3FM's Tussenuur en opiniepeiler JijVandaag het Grote Racisme Onderzoek uit te voeren. Want timing is alles, vinden ze.

Dat het er hard aan toegaat de laatste tijd, is een feit. En omdat VN-jongerenvertegenwoordiger Sahar Afzal (19) laatst ook al schokkende dingen zei over wat ze op Nederlandse scholen te horen kreeg, vonden EenVandaag en 3FM Tussenuur het tijd om een steekproef onder jongeren te houden over dit onderwerp. 

zwarte piet racisme 3fm tussenuur jijvandaag

Want wat vind jij van dat hele racisme-debat? Vind je dat er gediscrimineerd wordt? Maak je er zelf weleens schuldig aan? Hoe denk jij over Zwarte Piet en die discussie? 

racisme jijvandaag 3fm tussenuur

Cijfers, cijfers en nog eens cijfers

In totaal deden 2.734 mensen van tussen de 12 en 24 jaar mee aan het onderzoek en ruim de helft van hen (52%) heeft door de discussie over Zwarte Piet een stuk minder zin in het sinterklaasfeest. Hieronder meer opvallende resultaten:

jongeren racisme onderzoek jijvandaag
Tussenuur, het jongerenproject van omroep HUMAN op 3FM, bespreekt alles wat ze je op school niet vertellen, maar je wel wil weten. Meer van Tussenuur vind je op de 3FM-site

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren