stokpaardrijden

Deze meisjes doen aan stokpaardrijden (ja, echt)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisanne
van Sadelhoff

Met een stokpaard tussen je benen over palen heen springen. Nee, het is geen grap: stokpaardrijden is een échte sport. Duizenden tieners doen het.

Een paardensport waar geen écht, levend paard voor nodig is. Maar wel: een heleboel fantasie. En een houten stok met daarop een knuffelpaardenhoofd. 

In het buitenland is 'hobbyhorsing', Engels voor stokpaardrijden, een échte sport. Duizenden tieners in landen als Zweden, Frankrijk, Duitsland en Finland doen het.

stokpaardrijden
Foto: Horse event.

Springen en huppelen

Daarom nodigde de organisatie van het internationale Horse Event (paardenevenement) in Ermelo afgelopen weekend Finse meisjes uit. Ze lieten aan het publiek zien wat stokpaardrijden inhoudt. De meisjes sprongen, met het stokpaard tussen de benen, over hindernissen en huppelden over het wedstrijdterrein. 

De 20-jarige Alisa Aarniomäki deed ook mee. Lange tijd werd ze gepest om haar hobby, maar nu is ze een superbekende stokpaardrijdster in Finland. 'Het is erg creatief', vertelt ze aan het Algemeen Dagblad. 'We maken de paarden zelf, en ze krijgen ook een naam.' 

Ze doet trouwens niet alsof het een levend paard is, wat sommige mensen weleens denken. 'Dat is onzin. Ik ben alleen maar bezig met winnen.'

Stokpaardrijdsters in actie:

Horse Event introduceert stokpaardrijden

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Fenna (17) van Hoefwijzer over het succes van paardentubers of Mijlpaal: paardenkanaal Britt Dekker heeft 100.000 abonnees.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren