rietje drugs

Dit rietje ontdekt drugs in je drankje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Als iemand tijdens het uitgaan drugs in jouw drankje stopt, dan merk je dat vaak pas als het al te laat is. Maar drie scholieren uit de Verenigde Staten denken nu een oplossing te hebben gevonden: een rietje.

Wanneer je het rietje uit de verpakking haalt, heeft het een wit uiteinde. Dat blijft wit, zolang je drankje schoon is. Op het moment dat er drugs in het drankje zitten dan wordt het uiteinde blauw. En dat betekent slecht nieuws: niet drinken dus!

Scholieren

De uitvinding komt van drie Amerikaanse scholieren: Victoria Roca, Susana Cappello en Carolina Baigorri. Ze presenteerden het plan tijdens een bedrijvenshowcase op hun school Gulliver Prepatory School.

De smart straw verkleurt als het in aanraking komt met stoffen die ook voorkomen in zogenaamde date rape drugs. Dat zijn drugs waardoor gebruikers buiten bewustzijn raken. In sommige gevallen worden de slachtoffers verkracht of zelfs ontvoerd. De middelen worden gebruikt bij mensensmokkel.

‘Tijdens ons onderzoek kwamen we erachter dat de drugs niet alleen worden gebruikt bij verkrachtig, maar ook bij mensensmokkel. Het gebeurt teveel’, vertellen de meiden aan Inside Edition. ‘We weten dat het geen oplossing is, maar we willen hiermee het aantal verkrachtingen door deze drugs verminderen.’

3 High School Teens Invent Straw That Could Detect Common Date Rape Drugs

Nog even wachten

Ze hebben patent aangevraagd voor hun idee en zijn druk bezig met een prototype. Het duurt dus nog wel even voor het rietje echt te koop is. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren