Adèle tijdens de BRIT Awards 2016 in Londen in februari 2016.

Hello: zo klinkt Adèle in Amsterdam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Het zal je niet ontgaan zijn: superster Adèle is in Amsterdam. Woensdag gaf ze het eerste van vier concerten in de Ziggo Dome, die in december binnen een mum van tijd uitverkocht raakten. Hieronder een paar fragmenten uit haar show én een ooggetuigenverslag van Niene (14) die erbij was. 

Niene
Hello, it’s me. Dat zijn de eerste woorden die Adèle Amsterdam toezingt. 'Alles klopte aan haar show', vertelt Niene. De superster kwam midden in de zaal op het kleine podium op, waar niemand haar verwachtte. Op het grote podium hing een scherm waarop haar ogen afgebeeld werden. 'Die knipperden steeds als ze Hello zong.' 
 

Adele - Hello (live @ Ziggodome Amsterdam)

Na nog een nummer of twee begon Adèle te kletsen en veel ook. 'Dat was heel leuk', vindt Niene. 'Ze was ook niet echt voorzichtig met haar taalgebruik en schold best veel.' Ook betrok ze het publiek bij haar betogen. Zo roept ze twee meisjes het podium op, waarvan ze er een blijkt te kennen. Dat leverde het volgende tafereel op:

Adele live in Amsterdam: "Oh my God, I knew you when you were a baby!"

Ook hield ze een betoog over stroopwafels, of zoals ze zelf zegt 'stroepwaffels.' Volgens Niene leek het door die praatjes soms zelfs alsof je gewoon met haar zelf aan het kletsen was. 

Adele - Ziggo Dome, Amsterdam (01/06/16): Stroopwafels

'Het decor was heel subtiel', volgens Niene. 'En bij Set Fire To The Rain gebeurde er iets opvallends. 'Ze stond ineens in een lokale regenbui. De regen kwam naar beneden in een cirkel om haar heen.'

Rolling in the Deep was de afsluiter van de avond 'Er kwam confetti naar beneden en met de titels van haar nummers erop', vertelt Niene. 'Geschreven in haar eigen handschrift.' 

Adele - Rolling In The Deep live in Ziggodome Amsterdam 01-06-2016

Afgelopen weekend sommeerde Adèle in Italië een fan te stoppen met filmen. 'Ik sta hier echt hoor', zei ze. Ook daar kwam de ster nog even op terug. 'Ze zei dat ze het echt niet erg vindt als mensen met hun mobieltjes filmen, maar deze vrouw had een soort professionele camera en een statief bij zich', vertelt Niene.  

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren