Michael (15) is Juniorkampioen Goochelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Hij kan pennen wegtoveren als de beste. En haal je een kaart uit een stapel (en stop je 'm weer terug), dan kan hij ‘m zó terugvinden. Zondag won Michael van Straelen (15) de Nederlandse Juniorenkampioenschappen Goochelen 2016, in de categorie close-up.  

‘Je hebt twee soorten goochelen’, legt Michael uit. 'De ene is toneel, dat zijn de grote illusies zoals Hans Klok die doet. De andere is close-up en bestaat uit trucs aan tafel met kleine kaartjes en munten, of pennen en elastiekjes. Eigenlijk alles wat klein is.’ 

Vingervlugheid
De trucs van Michael vallen onder close-up. Zo kan hij bijvoorbeeld vier azen uit een spel halen. Of pennen laten verdwijnen en weer laten verschijnen. Hoe hij dat doet? ‘Met vingervlugheid.’ Als je maar snel genoeg bent, valt het niet op. Zondag won hij er de Juniorkampioenschappen mee. Dat zag er zo uit: 

Michael van Straelen is Juniorkampioen Goochelen 2016

Filmpje: Jean-Paul Broekhuizen

Gekleurde kaarten en munten
'Ik vind het heel erg leuk dat ik gewonnen heb', vertelt Michael. Twee jaar geleden won hij ook al. Vorig jaar deed hij niet mee. 'Ik heb een jaar overgeslagen omdat ik wilde werken aan deze act.’ Om zijn act zo mooi mogelijk te maken, gebruikte hij gekleurde kaarten en munten. ‘Mijn kaarten waren rood, blauw, geel en groen, zodat mensen niet hoeven te kijken of het een aas of een vrouw is.' 

In de categorie toneel wonnen Magic Kylian & Fabianne:

Magic Kylian & Fabianne zijn Juniorkampioenen Goochelen 2016

Filmpje: Jean-Paul Broekhuizen, foto: Marco Havers

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren