O'G3NE elfde op Eurovisie Songfestival 2017, Portugal wint

O'G3NE elfde op Songfestival: bekijk optredens terug

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Een elfde plek. Daar moet Nederland het dit jaar op het Eurovisie Songfestival mee doen. Lights and Shadows van O'G3NE viel net buiten de top tien. Portugal wist het liedjesfestijn te winnen.

Dat Lisa, Amy en Shelley een prachtig optreden hebben gegeven, daar was iedereen het over eens. Het leverde desondanks te weinig punten op om in de hoogste regionen te eindigen. Net als Douwe Bob vorig jaar eindigde Nederland op een elfde plek. En toevallig: op het Junior Eurovisie Songfestival in 2007 eindigden Lisa, Amy en Shelley óók op de elfde plek.

OG3NE - Lights and Shadows (The Netherlands) LIVE at the 2017 Eurovision Song Contest

Trots

De 150 punten die O'G3NE in de finale van andere landen mocht ontvangen stelden een beetje teleur, gaven de dames na afloop toe. 'We gingen wel voor hoger dan plaats elf, maar ja, het is niet anders', zeiden ze voor de camera. 'We hopen dat we gewoon iets heel goeds hebben neergezet en Nederland trots hebben kunnen maken.'

Een kleine troost: in de halve finale van donderdag ging O'G3NE als vierde door. De internationale vakjury was dus erg te spreken over de Nederlandse inzending.

'Beetje gek'

In Portugal vieren ze wel feest. Dat land wist het Eurovisie Songfestival te winnen en mag het liedjesfestijn daarom volgend jaar organiseren. Het kleine liefdesliedje Amor Pelos Dios van zanger Salvador Sobral kreeg maar liefst 758 punten. 'Hij mag dan een beetje gek lijken, hij weet precies wat hij doet', sprak commentator Jan Smit treffend.

Salvador Sobral - Amar Pelos Dois (Portugal) LIVE at the 2017 Eurovision Song Contest

Bulgaarse Bieber

Bulgarije eindigde op de tweede plaats met 615 punten. De 17-jarige zanger Kristian Kostov, die in zijn land al meedeed aan X Factor, kreeg al snel de bijnaam 'Bulgaarse Bieber'. 

Kristian Kostov - Beautiful Mess (Bulgaria) LIVE at the 2017 Eurovision Song Contest

Hey mamma

Op de derde plaats eindigde Moldavië met 374 punten. De muziekgroep Sunstroke Project wist met hun nummer Hey mamma de zaal in Kiev flink enthousiast te maken.

Sunstroke Project - Hey Mamma (Moldova) LIVE at the Grand Final of the 2017 Eurovision Song Contest

Op de laatste plaats

O'G3NE mag dan teleurgesteld zijn, in Spanje zijn ze waarschijnlijk nóg droeviger: dat land belandde in de finale helemaal onderaan, met slechts vijf punten. 

Manel Navarro - Do It For Your Lover (Spain) LIVE at the 2017 Eurovision Song Contest

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren