Ophef over filmposter animatiefilm

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Animatiefilms ogen vaak leuk en onschuldig, maar de marketingcampagne van Red Shoes & the Seven Dwarfs is dat volgens veel mensen zeker niet. Een poster voor de nieuwe animatiefilm zorgde voor boze reacties, zelfs van (stem)actrice uit de film Chloë Grace Moretz.

Aanleiding is een poster voor Red Shoes & the Seven Dwarfs, waarop een mollige versie van Sneeuwwitje is te zien. Daarnaast staat de tekst: ‘Wat als Sneeuwwitje niet zo knap was en de dwergen niet zo klein.’ Bodyshaming, vind onder andere model Tess Holiday.

Net zo boos

‘Hoe kan dit langs een heel team marketingexperts komen? Gaan we jonge meiden nu vertellen dat dik gelijk staat aan lelijk?’, vroeg ze zich deze week op Twitter af. En actrice Chloë Grace Moretz is het daar mee eens. Zij verzorgt de stem van Sneeuwwitje in de film, maar is niet te spreken over de campagne: ‘Ik ben net zo geschokt en boos als iedereen.’

Chloë Grace Moretz 1496389721

Excuses

De makers van de film hebben de campagne inmiddels teruggetrokken en gezegd hun excuses aan te bieden. Red Shoes & the Seven Dwarfs is een parodie op het bekende sprookje van Sneeuwwitje, waarin Sneeuwwitje slank wordt door haar rode schoenen en de zeven dwergen vervloekte prinsen zijn.

CGI 3D Animated Trailer: "Red Shoes and The 7 Dwarfs" - by Locus Creative Studios

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren