Survivaltips voor een koude Koningsdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien
Jansen

Hagel, natte sneeuw en een snijdende wind. En oh ja: temperaturen die lager liggen dan met kerst. Het wordt een gure Koningsdag. Wil jij tóch de deur uit? Check deze zeven tips!

1. Zoek eerst uit of er bij jou in de buurt een overdekte vrijmarkt of een binnen-festival is. In een warm winkelcentrum of een fabriekshal bijvoorbeeld. Gevonden? Mazzelaar: jij hoeft de rest van de tips niet meer te lezen.

2. Niks gevonden? Dat wordt bikkelen. Als je van plan bent om spullen te verkopen, is het belangrijk om een tijdelijk dak te regelen voor boven je kleedje. Misschien kun je van iemand een partytent lenen? Ook slim: een reuzenparaplu in het midden van je kleed neerzetten en daar landbouwplastic overheen hangen.

koningsdag vrijmarkt koud nat slecht weer regen guur

3. Kleed je warm aan. Dat wil zeggen: met meerdere laagjes. Met als buitenste laag een winterjas en daaroverheen een poncho of regenjas. Trek laarzen aan, want een festivalterrein of een park verandert met dit weer al snel in een modderpoel. En met natte voeten houdt niemand het lang vol.

4. Neem iets heets te drinken mee in een thermosfles en zorg dat je goed eet. Als het buiten koud is, moet je de kachel van binnen goed opstoken.

5. Ga nooit direct met je kont op de grond zitten. Dan trekt de kou meteen je b-b-botten in. Neem een krukje, campingstoeltje of leeg bierkratje mee.

6. Een slimme marktman of -vrouw maakt gebruik van het rotweer. Je kunt bijvoorbeeld poncho’s en paraplu’s gaan verkopen. Of een koek- en zopiekraam openen. Ook leuk: nummers over de regen zingen (met Purple Rain scoor je deze dagen extra punten) of een inheemse regendans uitvoeren (en daar geld voor vragen natuurlijk).

7. Blijf bewegen! Dans, shop, sjok, wandel, huppel: wat dan ook! Als je een dag lang stilzit of -staat in de kou, is de kans groot dat je de rest van de meivakantie snotterend op de bank ligt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren