Honour of Kings: tijdslimiet voor Chinese jongeren

Uniek: game-limiet voor Chinese jongeren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Het is één van de populairste spelletjes in China: Honour of Kings. Miljoenen jongeren en kinderen spelen het. Maar volgens ouders en leraren doen ze dat veel te veel. De maker van de game heeft daarom een game-limiet ingesteld.

Meer dan tweehonderd miljoen mensen spelen Honour of Kings: een middeleeuwse role-playing-game waarbij je in de huid kunt kruipen van een Chinese, bovennatuurlijke held. De game heeft inmiddels meer gebruikers dan Pokémon GO. Dat is vooral te danken aan het enorme succes in China. Daar hebben heel wat volwassenen, maar ook jongeren en kinderen het spel op hun telefoon staan.

De laatste tijd ontstond er in China veel gedoe over het spel. Zo zou het te veel geweld bevatten, wat schadelijk zou zijn voor jonge spelers. Bovendien zouden veel jongeren er verslaafd aan zijn geraakt, zeggen Chinese ouders en leraren.

Niet ’s avonds

De maker van de game heeft daarom deze week besloten dat jongeren tussen de twaalf en achttien jaar de het spel straks nog maar twee uur per dag kunnen spelen. Daarna worden ze automatisch uitgelogd. Bovendien is het ook niet meer mogelijk om de game na negen uur 's avonds te spelen.

Het is bijzondere maatregel: meestal leggen gameontwikkelaars zichzelf geen regels omtrent tijdslimiet op. Veel ouders en leraren zijn blij met de veranderingen. Zij hopen dat de Chinese jeugd straks minder op hun telefoonschermpje staart. Al zijn ze wel bang dat jongeren straks gewoon manieren bedenken om Honour of Kings tóch te spelen. Een oudere leeftijd invullen, bijvoorbeeld!

In Nederland is de game uitgebracht onder de naam Strike of Kings. Of de regels hier ooit ook gaan gelden, is nog niet bekend.   

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren