Voetbal meisjes

Voetbal steeds populairder onder meisjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Voetbal, da's toch een echte machosport? Welnee! Steeds meer meisjes trekken hun kicksen aan en worden lid van een voetbalclub. Al zijn er twee sporten onder meisjes nog nét wat populairder.

In tien jaar tijd is het aantal voetballende vrouwen zo goed als verdubbeld. Dat blijkt uit onderzoek, gebaseerd op de cijfers van voetbalbond KNVB. Daarmee is voetbal onder meisjes de snelst groeiende sport.

Gymnastiek en hockey

In Nederland zijn er nu zo'n 85.000 meisjes onder de achttien jaar die lid zijn van een voetbalclub. Slechts twee sporten zijn populairder: gymnastiek en hockey.

Competitie

Waarom voetbal onder meisjes aan populariteit wint? Omdat steeds meer clubs meisjesvoetbal aanbieden! Vroeger moesten meisjes die wilden voetballen met de jongens meedoen. Nu zijn er steeds meer meidenteams, waardoor de competitie groter wordt en de sport ook aantrekkelijk is.

Voetbal meisjes

EK Vrouwenvoetbal

Een andere mogelijke reden dat het balletje is gaan rollen, is het succes van het Nederlands vrouwenelftal. Zij wisten het laatste WK wél te halen en deze zomer het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal hier in Nederland plaats.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren