Vriendinnen ontmaskeren oplichters die handelen in Lowlandskaarten

Zo ontmasker je neppe ticketverkopers op internet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Wil je zó graag naar dat ene festival of concert, blijkt het uitverkocht te zijn. Balen. Een groep vriendinnen uit Drenthe was dan ook wat blij toen ze online nog kaartjes voor Lowlands vonden. Alleen bleken die hartstikke nep! Ze besloten de oplichter zélf in de kraag te vatten.

Het festival Lowlands in Biddinghuizen is dit jaar helemaal uitverkocht. Alle 55.000 tickets zijn weg. Maar vaak komt er, als een festival is uitverkocht, later alsnog een aantal kaarten te koop- omdat iemand niet kan, of met het doorverkopen geniepig extra geld wil verdienen. Alleen zijn sommige van deze kaarten niet echt!

Kaartjes? Iemand?

Dat overkwam drie vriendinnen uit Drenthe. Op Marktplaats hadden zij een oproep gedaan of iemand nog tickets voor Lowlands had. Een vrouw uit Nijmegen reageerde: 'Kom ze maar halen!' Al twee minuten na de deal ontdekten de vriendinnen dat de kaarten vals waren. En de verkoopster, die was met geld en al snel verdwenen.

Uit woede bedachten ze een plan. Een dag later plaatsten ze nóg een oproep op Marktplaats. En jawel: de vrouw uit Nijmegen had opnieuw kaarten in de aanbieding. De vriendinnen gingen een week later weer naar Nijmegen, dit keer vergezeld door agenten. De vrouw en een handlanger werden daarop gearresteerd. De vriendinnen hebben nu alsnog geen kaartjes voor Lowlands en zijn hun geld wel kwijt. Maar gerechtigheid, dat hebben ze wél.

Lowlands tickets opgelicht

Niets is vervelender dan bij de ingang van een festival of concert te horen krijgen dat je ticket niet geldig is. Let daarom goed op als je je op de tweedehands ticketmarkt begeeft. Dit zijn de belangrijkste tips.

Koop alleen kaartjes op vertrouwde websites

Marktplaats is handig, maar voor het kopen van tweedehands kaartjes niet het meest veilig. Een website als TicketSwap is er speciaal voor gemaakt. Deze site checkt van tevoren Facebookaccounts, telefoonnummers en bankrekeningnummers. Al moet je ook daar nog altijd goed opletten: oplichters kruipen overal doorheen.

Kijk op internet waar je vooral níét kaartjes moet kopen

Op Ticketoplichting vind je een overzicht van namen, telefoonnummers en websites waar kopers eerder vervelende ervaringen mee hadden. Google de naam van het verkooppunt of de verkoper eerst voordat je iets gaat doen.

Check goed bij wie je kaartjes koopt

Een simpele blik op Facebook zegt vaak al genoeg. Heeft de aanbieder überhaupt een profiel? En vrienden? En hoe actief is-ie eigenlijk? Vaak gebruiken oplichters ook neppe profielfoto's. Via Google Afbeeldingen kun je snel ontdekken waar een foto nog meer opduikt.

Is iets te mooi om waar te zijn?

Dan is het dat vaak ook. Om zeker te weten dat de kaarten echt zijn mag je best even doorvragen. Als de verkoper liever ook niet af wil spreken om de kaarten in persoon te overhandigen, weet je vaak al genoeg.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Terugkijken: docu over het leven van Martin Garrix of Willem-Alexander nodigt 150 jarigen uit voor feestje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren