Andrew Jones sport zonder hartslag

Video: ‘Knappe zombie’ fitnest zonder hartslag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

‘Ik ben de knapste zombie die je ooit zult zien.’ Met deze uitspraak vat Andrew Jones zijn leven samen. De Amerikaan is fitnessmodel, maar heeft geen hartslag. Dat zit zo.

In 2012 kreeg Jones te horen dat hij cardiomyopathie heeft. Zijn hart kan niet meer op eigen houtje al het bloed door zijn lichaam pompen. Jones lag vier maanden op de intensive care en kreeg een steunhart. Waar hij ook heen gaat en wat hij ook doet: zolang hij nog geen nieuw donorhart heeft, draagt hij zijn steunhart overal mee naartoe.

Zwelgen of doorgaan
Jones baalde dat hij afhankelijk was geworden van een apparaat. ‘Tot het moment waarop ik bedacht: dit is nu mijn leven. Ik kan bij de pakken neerzitten en zwelgen in zelfmedelijden. Of ik kan zo goed mogelijk doorgaan met de dingen doen waar ik van hou. Sindsdien ben ik niet meer gestopt.’

In de prijzen
Jones won al prijzen als fitnessmodel voordat hij ziek werd en heeft zijn leven weer opgepakt. In de video van Big Great Story hieronder vertelt hij zijn verhaal. Hij heeft ook zijn eigen YouTube-kanaal met inspirerende video’s.

The Fitness Model Without a Pulse

Nog niet uitgekeken? Op Sevendays.nl/video vind je onze selectie van het beste van YouTube.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren