Video: Koor voor mensen die niet kunnen zingen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Jaren geleden kreeg de Britse Nadine Cooper te horen dat ze niet kon zingen. Van haar bloedeigen muziekleraar, nota bene. Vorige maand kwam ze met een gepast antwoord: een koor in Nottingham voor mensen die niet kunnen zingen. De Britse omroep BBC nam er pas een kijkje. 

‘Jij kunt niet zingen.’ Die traumatiserende woorden bereikten Nadine Coopers oren als kind. Het was haar muziekleraar die ze uitsprak. Dat niet alleen, de leraar vond zelfs dat ze de muziekbeleving van anderen verpestte.

Zingen vermijden
Jarenlang meed ze het om te zingen in het openbaar. Nu niet meer. Vorige maand lanceerde ze haar Tuneless Choir in Nottingham, oftewel een koor voor mensen die niet kunnen zingen. Dat klinkt zo:

The choir for people who can't sing

Wie te goed leert zingen, moet naar een ander koor, zodat niemand zich schaamt om er een nootje (of drie) naast te zitten.

In Nederland bestaat trouwens ook zo’n koor. Koor Geen Gehoor heet het:

Koor Geen Gehoor live in De Tuinderij

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis nieuws-app of neem een proefabonnement op de papieren 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren