Ducttape galakleren

In beeld: gala-outfits van ducttape

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Een jaar lang vakkenvullen om je gala-outfit te kunnen betalen? Liever niet! Deze Amerikaanse jongeren hebben hun eigen galakostuum gemaakt. Zonder naaimachine, maar met ducttape. En met een beetje geluk winnen ze er nog geld mee ook!

In Nederland is de meeste ducttape saai grijs, maar in de Verenigde Staten is het stevige plakband in allerlei kleuren en patronen te koop. Elk jaar daagt het merk Duck Tape jongeren uit om daarmee hun gala-outfit te maken. De mooiste kostuums maken kans op een studiebeurs van een paar duizend dollar.

Wie gaat er winnen? Dat bepaalt het publiek. Je kunt nog stemmen op je favoriet.

Ducttape galakleren
Claire (17) en Julie (17) hebben allebei onlangs een familielid verloren. Die wilden ze eren met een beetje disco uit de jaren ’70 en pastel uit de jaren ’80. Alle driehoekjes zijn met de hand geknipt om de indruk van glas-in-lood te geven.

Ducttape galakleren
Olga (17) en David (14) werden geïnspireerd door de sprookjes uit hun kindertijd. In de hoed en stropdas van David zaten lichtjes voor nog meer magie. Ze werkten tweehonderd uur aan hun outfits en gebruikten maar liefst 52 rollen ducttape!

Ducttape galakleren
De jurk van Ruth (16) is geïnspireerd op de bruidstaart van haar tante. Er zitten wel honderd rozen gemaakt van ducttape op. Zelfs de stropdas van Jedidiah (17) is gemaakt van het dikke plakband.

Ducttape galakleren
Alexis (17) en Carson (16) haalden hun inspiratie uit krabbels die ze in ooit op school maakten en de kleuren van Piet Mondriaan.

Ducttape galakleren
Galicia (17) en Gunnar (16) kropen in de huid van een Spaanse flamencodanseres en een matador (stierenvechter). De waaier is beplakt met glow-in-the-dark-tape en geeft licht in het donker.

Ducttape galakleren
Angie (16) en Matthew (18) ontpopten zich tot ware vlinders. Het enige aan Angies jurk wat niet van plakband is, is het touwtje van haar topje en de metalen ringetjes waar deze doorheen is geregen. Alle stipjes (ook de rode en gele) op de vleugels zijn met een perforator gemaakt en er met de hand opgeplakt!

Ducttape galakleren
Jenna (17) had al eens haar krukken versierd met ducttape en Noah (17) beplakte er ooit een schoen mee. Dankzij die ervaring had niemand door had dat hun gala-outfits ook van plakband waren.

Ducttape galakleren
Na het vijfhonderdste uitgeknipte cirkeltje kregen Winter (18) en Claire (18) wel een beetje twijfels. Maar ze vochten zich erdoorheen en maakten zelfs nog oorbellen, armbanden en schoenen van ducttape.

Ducttape galakleren
Heather (18) en Sam (18) waren maar liefst vierhonderd uur aan het knippen en plakken. Maar het resultaat mag er zijn. Hun drakenaccessoires noemden ze Ora en Gami, verwijzend naar alle schubben die ze hebben gevouwen.

Ducttape galakleren
Het thema van Kiana (17) en Fernando (20) is Dag van de Doden. Op deze Mexicaanse feestdag worden overleden familieleden herdacht. Daarom staan er doodshoofden en hartjes op de kleren van Kiana en Fernando.

Naast deze duo’s hebben sommige meiden in hun eentje lopen zwoegen op een prachtige jurk. Die zie je hier. Stemmen op je favoriete ontwerpen kan tot en met woensdag 6 juli.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren