Foto: Dreamstime

Binnenkort in Nederland: knikkebol-tv

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

Binnenkort te zien op Netflix: slow tv, oftewel heel veel uren saaie televisie. Of het iets voor jou is? Hieronder vind je alvast een kleine selectie.

In Noorwegen zijn ze er al jaren gek op: slow tv, oftewel uren kijken naar een knapperend haardvuur of een paar zwemmende vissen op tv. Een paar jaar geleden keken er zelfs twee miljoen Noren naar een treinreis van 7,5 uur. En dat is veel, als je nagaat dat er maar 5 miljoen mensen in Noorwegen wonen.

BergensBanen minutt for minutt HD (Full video)

Na de treinrit volgden programma’s over handen die een trui breien en een urenlange discussie over hoe je hout het best kunt stapelen voor het perfecte vuurtje. Heel opvallend is de ‘Piip show’: een reallifeshow met echte vogels en eekhoorns, gefilmd in een mini-woonkamer en in een echte vogelbar.

Barfight in Piip-Show

Volgens de Noorse tv-maker Thomas Hellum vinden de kijkers de programma’s heerlijk ontspannend na een drukke werkdag. Omdat ze zo rustig zijn, worden ze vaak gekeken als mensen ondertussen iets anders aan het doen zijn. 

♥♥ Relaxing 3 Hour Video of Ocean Fish

Reden genoeg voor Netflix om de rechten van slow tv te kopen. Zo kunnen wij straks in Nederland ook urenlang kijken naar een veerboot die langzaam door het water glijdt, of golven die tegen een kustlijn slaan. Slaap je al?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren