Creepy: Vakantiekiekjes perfect geïmiteerd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Het zal je maar gebeuren. Je bent met je geliefde op vakantie op een prachtige plek en zet daar elke dag mooie foto's van op Instagram. En dan ontdek je ineens dat een ánder stel precies diezelfde foto's een dag later op hun eigen account plaatst. Maar dan met zichzelf erop. Best eng!

Toch is dat precies wat een Australisch stel overkwam. Lauren Bullen en haar vriend Jack Morris maakten een reis rondom de Middellandse Zee en zetten daarvan prachtige foto's op Instagram. De foto's zijn zo mooi dat hun Instagram-account al snel twee miljoen volgers had.

Elke jaloersmakende foto van een vakantiebestemming krijgt tienduizenden likes. Maar ineens kwamen ze erachter dat een ander stel, dat ze absoluut niet kennen, op dezelfde plekken vrijwel dezelfde foto's maakt en op Instagram post. Soms zelfs met hetzelfde onderschrift.

'Toen ik die plaatjes zag, kreeg ik de bibbers', schrijft de 23-jarige Bullen op haar blog Gypsea Lust. Minstens twintig foto's op Instagram van een gebruiker die zichzelf diana_alexa noemt, lijken precies op die van Bullen en Morris. Op de Griekse eilanden Zakyntos en Santorini, in de Marokkaanse plaatsen Ouarzazate en Marrakesh, in Spanje en Italië: steeds dezelfde invalshoek, hetzelfde uitzicht, en soms zelfs met dezelfde attributen.

Bullen is flink boos over het plagiaat. Ze vertelde in een Australische tv-show dat ze contact heeft opgenomen met de geheimzinnige Instagram-imitator. Die heeft niet echt opheldering gegeven maar vindt vooral dat Bullen zich niet zo druk moet maken. Volgens Bullen zei ze: 'Wat kan jou het schelen, ik heb toch maar duizend volgers'. 

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren