'Lieve Google, wilt u iets voor me opzoeken?'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Een Britse oma benaderde Google op een wel erg beleefde manier. Toen haar kleinzoon Ben John (25) de zoekopdrachten van zijn oma vond, twitterde hij die. Het leverde meer dan 16.000 retweets op en 24.000 likes op Facebook. Én een beleefd antwoord van van Google. 

‘Wilt u alstublieft het Romeinse cijfer MCMXCVIII vertalen? Dank u.’ Die zoekopdracht vond Ben in de computer van zijn oma. Toen hij haar vroeg waarom ze 'alstublieft' en 'dank u wel' gebruikte, antwoordde ze dat ze dacht dat ze zo sneller antwoord zou krijgen. 'Ze dacht dat er een fysiek persoon op het hoofdkantoor van Google zit om de antwoorden te zoeken’, vertelde Ben aan de BBC. 

Geen dank
De tweet met een screenshot van haar computer werd zo'n groot succes dat het tweetal geïnterviewd werd door onder andere BBC en CBC News. Ook kreeg ze uiteindelijk een net zo beleefd antwoord terug. 'Lieve oma, geen dank. Hoogachtend, Google', twitterde het Amerikaanse bedrijf. Ook het Britse kantoor van Google gaf antwoord: 'In een wereld waarin miljarden zoekopdrachten worden gegeven, laat die van u ons lachen. Oh, en het antwoord is trouwens 1998. U bedankt!' 

Gelukkig bleef zijn oma heel normaal ondanks alle aandacht en was ze niet te beroerd om nog even met haar kleinzoon te poseren:

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren