'Wij willen ongesteldheids-emoji's!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

'Ik ben ongesteld.' Hoe vaak heb je de behoefte om dit aan je vrienden of vriendinnen te laten weten? Per smartphone? Volgens Libresse hebben vrouwen dit vaak, maar zijn de uitingsmogelijkheden zo beperkt. Daarom is het bedrijf een petitie begonnen om de ongesteldheids-emoji in het leven te roepen. Ja, echt. 

Er bestaan al emoji’s om de ander te laten weten dat je je een prinses, paarse duivel, lachende drol of ballerina voelt. Ook kun je met één druk op de knop (twee als je het verzenden meerekent) vertellen dat je je lippen stift, je nagels lakt, samen met een man en een kind in een huis woont, ten huwelijk bent gevraagd (of gewoon een nieuwe ring hebt gekocht).

De mogelijkheden lijken eindeloos. Maar dat zíjn ze niet, als je het ‘t maandverband- en tamponmerk vraagt. Want hóe kun je je vriendinnen laten weten dat je ongesteld bent? 

Femoji
Dit terwijl er volgens het bedrijf op dit moment ongeveer driehonderd miljoen vrouwen ter wereld ongesteld zijn. En het voor miljoenen meisjes lastig is om te bespreken. Schaamte, spanning en een gebrek aan zelfvertrouwen liggen op de loer. De oplossing? Emoji’s, blijkbaar.

Op 21 maart wil Libresse een petitie aanbieden aan Unicode, dat verantwoordelijk is voor het emoji-toetsenbord, waarin gevraagd wordt om zes nieuwe menstruatie-emoji’s. Er is zelfs al een passende naam voor bedacht: de femoji! Of die er nou komen of niet: een interessante reclamestunt is het zeker...

Een goed idee? Laat hieronder je mening achter. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren