YouTeach

De beste YouTube-leraar: Classica Nova (Otto Gradstein)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

In de rubriek YouTeach vertellen lezers van 7Days elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgt. Deze week: Jesper (18) over Classica Nova. 

Samen met klasgenoten was ik aan het oefenen voor mijn examen Latijn. Omdat we een paar teksten niet begrepen, ging dat niet heel soepel. Daarom gingen we op internet op zoek naar uitleg en zo kwamen we op het YouTubekanaal Classica Nova uit. Dat bleek voor ons een uitkomst te zijn: Otto Gradstein heeft een rustige stem en legt duidelijk en op een niet te snel tempo uit.

Pagina's met uitleg
Zijn video’s bestaan uit pagina’s van de Latijnse teksten waarover hij uitleg geeft en waarbij hij aantekeningen heeft gemaakt. Ik vind het zelf afleidend als docenten zelf in de video te zien zijn, want dan kijk ik minder naar de stof. Daarom kan ik de video’s van Gradstein goed volgen. 

Livius AUC 1.3.10-11

Te gek
Saai zijn ze niet: ze hebben genoeg diepgang en omdat ze overzichtelijk zijn, raak je niet halverwege de draad kwijt. Ik vind het jammer dat we pas laat in het jaar zijn filmpjes hebben ontdekt, want mijn cijfer voor Latijn is er zeker door omhoog gegaan. Helaas ben ik op andere vakken blijven zitten. Daardoor ben ik dit jaar meteen begonnen met het kijken van de video’s. Elke keer als er een nieuw filmpje op Classica Nova staat, bekijk ik het om bij te blijven met de lesstof. Gradstein is gewoon een veelzijdige docent die goed kan uitleggen en daarom vind ik hem ook zo te gek!

Kun je nog wel meer tips voor goeie YouTube-leraren lezen gebruiken? Bekijk ons Dossier YouTeach

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten