YouTeach

De beste YouTube-leraar: Gijs Palsrok (Meester Gijs)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

In de rubriek YouTeach vertellen lezers van 7Days elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgt. Deze week: Evelien (15) over Meester Gijs.

Het kanaal Meester Gijs ontdekte ik toen ik vorig jaar te laat was begonnen met leren en niets snapte van de leerstof voor Engels. Toen was YouTube mijn redder in nood: Meester Gijs legde alles wat ik niet snapte keer op keer uit en zo haalde ik uiteindelijk tóch een voldoende voor mijn proefwerk.

Al zijn filmpjes zijn duidelijk op onderwerp te vinden en Palsrok legt alles heel langzaam maar daardoor wel duidelijk uit, mét voorbeelden. Die worden op de achtergrond geprojecteerd waardoor het er professioneel uitziet. Hij legt alles niet emotieloos en monotoon uit zoals sommige leraren dat doen, maar een lolbroek is hij ook niet. Wel laat hij soms bloopers in de video’s zitten. Dat is af en toe leuk, maar vaak ook een beetje irritant omdat je je graag wilt concentreren op het onderwerp. 

Zijn uitlegvideo’s gebruik ik als ik moet leren voor een proefwerk. Meestal heeft mijn eigen lerares het wel duidelijk uitgelegd in de les, maar is het toch een beetje weggezakt. Dan kijk ik de video om mijn kennis weer op te frissen. Daarna maak ik op de site van Meester Gijs nog opdrachten: bij ieder filmpje hoort een complete pagina met veel opgaven die je kunt maken om te weten of je het écht snapt.

Voor mij zijn de onderwerpen tot en met 2-vwo wel toereikend geweest, maar ik denk dat er nu in 3-vwo niet genoeg filmpjes zijn: ze gaan vooral over de algemene onderwerpen. Wel zijn er op Meestergijs.nl presentaties te vinden met opdrachten over complexere stof. Niet zo handig als een filmpje, maar nog altijd beter dan met vraagtekens in je ogen naar het proefwerk staren. 

Kun je nog wel meer tips voor goeie YouTube-leraren lezen gebruiken? Bekijk ons Dossier YouTeach

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten