meneer van Empel
YouTeach

De beste YouTube-leraar: meneer van Empel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

In de rubriek YouTeach vertellen lezers van 7Days elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgt. Deze week: Annick (15) over Meneer van Empel.

‘Ik heb het kanaal van Meneer van Empel een jaar geleden ontdekt, omdat hij zelf op mijn school lesgeeft. Hij liep een keer langs in de gang en een vriendin van me zei toen dat ze voor geschiedenis zijn filmpjes bekijkt. Sindsdien doe ik dat ook.

Ze zijn geschikt voor havo- en vwo-bovenbouwleerlingen die moeite hebben met geschiedenis en alle kenmerkende aspecten moeten leren. Meneer van Empel behandelt daar per video steeds één zinnetje van. Ik kijk ze vooral wanneer ik een SO of proefwerk heb, of als ik iets niet snap en het graag nog een keer wil horen. Als ik iets belangrijks hoor en bang ben dat ik het vergeet, zet ik de video even op pauze en maak ik aantekeningen. Daardoor heb ik aan het eind van het jaar een grote tijdbalk met notities die ik kan gebruiken als ik ga leren voor mijn eindexamen.’

‘De video’s duren ongeveer acht tot tien minuten en daardoor zijn ze ook heel handig om even te bekijken als je ergens op moet wachten. In de filmpjes zie je meneer van Empel tegen de camera praten en af en toe komen er begrippen, een tijdbalk of een plaatje in beeld. De combinatie van beeld en geluid helpt me heel erg om dingen te onthouden. Van Empel kan heel goed en rustig uitleggen maar omdat hij af en toe grapjes maakt of leuke weetjes vertelt, wordt het vak geschiedenis minder saai en kan ik me beter concentreren.

Hij is een best jonge leraar, waardoor hij wat jongerentaal in zijn filmpjes gebruikt. Dat maakt het ook minder saai en langdradig. Ik merk aan mezelf dat mijn geschiedenishuiswerk veel makkelijker en sneller gaat als ik eerst een uitlegfilmpje bekijk. Ik stond eerst een zes voor geschiedenis, maar ben naar een zeven of 7,5 gegaan.’ 

Dit was het slot van deze rubriek. Meer handige leskanalen vind je in ons dossier YouTeach.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten