Wiskunde Academie
YouTeach

De beste YouTube-leraar: WiskundeAcademie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Dominique
Dominique
Westerveld

In de rubriek YouTeach vertellen lezers van 7Days elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgt. Deze week: Dominique (15) over WiskundeAcademie.

Ik heb het kanaal WiskundeAcademie ontdekt toen ik helemaal niks snapte van de uitleg van mijn eigen wiskundedocent. Ik ging op zoek naar YouTube-leraren die dat onderwerp wel goed konden uitleggen en gebruik het kanaal nog steeds als ik mijn huiswerk niet begrijp of het leren voor een toets niet lukt. En ik ben niet de enige: WiskundeAcademie heeft al meer dan 26.000 abonnees.

Tangens - hoeken berekenen in rechthoekige driehoeken - WiskundeAcademie

Geen afleiding

Ik vind Roeland Hiele zo goed omdat hij alle onderwerpen heel erg rustig en met veel voorbeelden uitgelegt. Het is heel serieus, je wordt niet afgeleid. En omdat je op de achtergrond schetsen en voorbeelden bij de uitleg ziet, zijn de filmpjes best professioneel.

Vaak stop ik de video halverwege en probeer ik een som op te lossen. Als dat lukt, weet ik dat ik niet verder hoef te kijken.

Lineaire vergelijkingen - De balansmethode - deel 1 - WiskundeAcademie

Telkens terugspoelen

Ik zit nu in vwo-4 en aangezien er echt ontzettend veel video’s op het kanaal staan, kan ik er (bijna) alles vinden wat ik nodig heb. Mijn eigen docent kan best prima uitleggen, maar dat kun je niet telkens terugspoelen en weer opnieuw afspelen.

Als we makkelijke hoofdstukken behandelen bekijk ik de video’s soms maanden niet, maar bij lastige onderwerpen weleens meerdere keren per week. En volgens mij is dit kanaal op die manier voor elke scholier geschikt, of je nu in de eerste of de zesde zit. Zo ontzettend veel video’s zijn er.

Lineaire formules opstellen bij twee gegeven punten

Wil jij zelf een YouTube-leraar tippen? Stuur een mail met daarin je naam, leeftijd en favoriete leskanaal naar kim@sevendays.nl. Is de docent nog niet aan bod gekomen, dan leggen we je uit hoe je er het beste een stukje over kunt schrijven. Geen zin om dat zelf te doen? We kunnen je ook even kort telefonisch interviewen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten