Deense school is één groot rollenspel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

De leraar verkleed als een prinses en klasgenoten verkleed als ridders, boeren en historische figuren. Op een Deense kostschool is dat de realiteit. Elke schooldag staat in het teken van LARP’en, Live Action Role Playing oftewel een rollenspel met een overkoepelend verhaal.

De school, de Østerskov Efterskole in Hobro (Noord-Denemarken), bestaat sinds 2006. Elke week start met een nieuw verhaal waarin leerlingen, allen tussen de 14 en 18 jaar, en leraren een rol spelen. En aan de hand van dat verhaal leren ze wiskunde, geschiedenis en alle andere vakken.

Motiveren

Door het rollenspel leren de leerlingen beter en zijn ze gemotiveerder, vertelt voorzitter Mads Lunau tegen AJ+ (zie filmpje onder). En ook leerlingen zijn enthousiast. Scholiere Misja: ‘We hebben een Romeinse week gehad, waarin we aquaducten moesten bouwen. Zonder dat ik het doorhad, was ik bezig met wiskunde.’

Sfeer

En niet alleen om het lesmateriaal zijn de leerlingen enthousiast. Ook de sfeer op de school is erg goed. ‘Er heerst een enorme nerd-culture’, zegt scholier Askil. En volgens Misja kunnen leerlingen zijn wie ze willen zijn: ‘Iedereen mag zijn eigenaardigheden hebben en een keer de mist in gaan.’

AJ+ 1493390299

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten