3fm dj sociaal experiment

Experiment: klopt het beeld dat je hebt van jezelf?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
3FM
Tussenuur

Klopt het beeld dat je van jezelf hebt? Een vmbo-klas van het CSG Jan Arentsz in Alkmaar zocht het uit. En dat was af en toe best awkward. 

Tech-expert Onno Hansen-Staszyński en 3FM-dj Joram Kaat reisden naar Alkmaar voor een experiment van 3FM Tussenuur. En dat was meteen een heftige. Terwijl de leerlingen dachten dat ze twee uur werden bijgepraat over online profilering, was dat niets meer dan een dekmantel. 

Eén voor één werden de leerlingen namelijk uit de klas gehaald en geleid naar een hokje waar een stoel en een camera stonden. Daar moesten ze antwoord geven op vragen als: Wie ben jij tot nu toe? Hoe zouden je ouders je karakter omschrijven? En hoe je vrienden? 

Bingomolen als lot

En als je dacht dat dat ongemakkelijk is, dan sla je helemaal achterover van de tweede dag van het experiment. Toen werden via het lot (lees: de bingomolen) leerlingen uitgekozen wiens filmpjes voor de hele klas werden vertoond. En daaruit bleek dat hoe ze naar zichzelf keken, niet per se het beeld was dat anderen van hen hadden: 

Tussenuur, het jongerenproject van omroep HUMAN op 3FM, bespreekt alles wat ze je op school niet vertellen, maar je wel wil weten. Meer van Tussenuur vind je op de 3FM-site

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten