Een film maken in twee dagen (en nachten)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Binnen 48 uur een film maken, dat leek Tiemen (14, helemaal links op de foto) wel wat. Met wat hulp van jongerenwerker Fabian Schrijver van Stichting Raster ritselde hij een filmcrew van twaalf jongeren en sloot hij zich twee dagen en nachten op in een jongerencentrum in Deventer. 

De hoofdpersoon is stil, creepy en moeilijk te peilen. Er komt een ovenschotel in voor. En iemand zegt: ‘Jezus wat een kutfeest, hadden we Nexus maar geboekt.’ Dat zijn de ingrediënten waarmee de crew van Tiemen aan de slag moest. ‘Ik ben al een tijdje geïnteresseerd in films maken’, vertelt Tiemen. ‘Toen las ik over het 48 Hours Film Project. Je moet dan binnen 48 uur een film maken en krijgt een genre, voorwerp, zin en karakter. Alleen het genre heb ik opengelaten, dat leek me leuker.’ 

'Hij is af hoor'
Het creepy personage is bedacht door bevriende filmmakers. Producer en dj Sluwe Vos kwam op de proppen met de ovenschotel en de uitspraak is bedacht door rapper Nexus. Maandag bedachten ze het concept en schreven ze het script, dinsdag waren er opnames en dinsdagnacht werd de boel gemonteerd. Zo is-ie geworden:

Ovenschotel - 48 Hour Project - Korte FIlm

 

Meer over Thiemens filmproject lees je deze week in 7Days. Heb je geen abonnement? Maak dan nu met ons kennis! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren