achterbaan Fury

Giga-achtbaan is bijna af

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Krijg jij al hoogtevrees op een keukentrap? Dan is de Fury 325 niets voor jou. Deze honderd meter hoge achtbaan is bijna af. Je kunt alvast een testrit maken vanuit je luie stoel. Lekker veilig!

Hoog
De Fury 325 verrijst in het pretpark Carowinds in de Amerikaanse stad Charlotte. De 'gigacoaster' brengt je naar honderd meter hoogte, om je daarna met 150 kilometer per uur weer naar beneden te laten racen. Vanaf 28 maart mogen bezoekers in deze achtbaan. Als ze durven.

#Fury325 test run POV

Hoger
De Fury 325 is de hoogste gigacoaster ter wereld. Dat betekent niet dat het de hoogste achtbaan is: stratacoasters zijn met minstens 122 meter nog groter. Op dit moment is de allerhoogste achtbaan de Kingda Ka in de Amerikaanse stad Jackson. Die is 139 meter hoog en heeft een topsnelheid van 206 kilometer per uur:

Kingda Ka (On-Ride) Six Flags Great Adventure

Hoogst
Maar records zijn er om verbroken te worden. In de Amerikaanse stad Orlando wordt de Skyplex gebouwd: een achtbaan die zich 152 meter de lucht in kronkelt. Vanaf 2017 kun je er een ritje in maken. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Skyscraper World's Tallest Roller Coaster POV - Skyplex Orlando

Beeld: YouTube

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren