Bij de tijd

13 juni: de Dag van de Bouw

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Goeiemorgen, we hebben goed nieuws: het is de Dag van de Bouw! Klik jij dit artikel nu verveeld weg? Moet je zelf weten. Je loopt wel de kans op een foto van jezelf op een gigantisch houtblok mis.

Laten we er geen doekjes om winden: zaterdag 13 juni is een behoorlijk opwindende dag. Het is de dág van de bóuw! En niet voor het eerst, mocht je dat denken, oh onwetende. Het is al de tíende editie. De dag van de bouw, wat is dat eigenlijk? Wel, dat zullen we hier eens uitvoerig uit de doeken doen. De dag van de bouw is een publieksevenement, waarbij bouwend Nederland zijn bouwhekken wijd open zet voor…. jóu! Jazeker, je kunt vandaag allerhande bouw- en infrabedrijven bezoeken en zo de prangende vraag ‘wat gebeurt daar zoal’ voor eens en altijd beantwoord zien (waarna je volgend jaar met een gerust hart de elfde editie kunt skippen).

Verwarming
Wandel dus gerust binnen bij een bouwlocatie in je buurt en leer alles over de verwarming en koeling van gebouwen, of gluur gewoon eens rond in het nieuwbouwappartement aan de overkant voordat er een nieuwe (misschien wel leuke, wat zeg ik, héte) overbuur in trekt. Wie een originele foto van zichzelf op locatie maakt, maakt bovendien kans op die foto geprint op hout, in een formaat van één bij één meter. Heb je meteen een leuk welkomstcadeau voor je nieuwe overbuurjongen of –meisje! 

Wie er trouwens serieus heen wil: een overzicht van alle bouwlocaties vind je hier

Meer lezen over bijzondere en soms een tikkie bizarre dagen? Het complete archief van de Bij de Tijd-rubriek vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren