Bij de tijd

18 juni: internationale paniekdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Schrik jij vaak wakker omdat je in je droom wordt verzwolgen door een prehistorisch ondier? Ben jij bang voor onbekenden, vooral als ze tegen je praten? Word jij enorm achterdochtig als je beste vriendin niet binnen tien minuten terug whatsappt? Normaal roep je jezelf waarschijnlijk tot de orde, maar vandaag kun je al je angsten en aanvallen de vrije loop laten. 

Je bent te laat, er zit een jamvlek op je bloes en je vriendin sms’t al een uur niet terug. Goed beschouwd is elke dag er één boordevol zorgen en angsten en dit zijn nog maar die van kleine aard. Meestal ben je tegelijk ook nog overwerkt, word je ondergewaardeerd en begint jouw grote liefde net een relatie met zíjn of háár grote liefde, die wel wederzijds is.

Om hiermee om te kunnen gaan, roep je jezelf gemiddeld wel duizend keer per dag tot de orde: ‘Stel je niet aan, er is hier geen tandarts.’ ‘Ook met jamvlek op mijn borst ben ik iemands sjans waard.’ ‘Vanaf nu gun ik hem/haar die nieuwe geliefde van harte!’ ‘Wegrennen kan echt niet meer op mijn leeftijd.’ Zo zorg je ervoor dat je (redelijk) functioneert op deze wereld. Toch?

Plasje
Vandaag niet. Vandaag is de dag om alles eens los te laten. Want als je op internationale paniekdag je paniekaanvallen en zwakke momenten nog niet kunt omarmen, wanneer dan wel? Voel je dus vrij om je uit de voeten te maken als de situatie daar om vraagt of verstop je in je trui. Laat je op de grond vallen en krijs 'wat heeft hij/zij dat ik niet heb? Hel en verdoemenis zal jullie treffen' als dat ongeveer is wat je voelt. En laat je angstplasjes ervoor of erna lekker de vrije loop. Zo, dat lucht op, toch? 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren