Bij de tijd

2 oktober: Drukke dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Het is vandaag de dag van… een heleboel. Wat je in ieder geval nodig hebt is een plumeau, je lippen en een oma. 

Poets en hark
Om te beginnen is het Schoonmaaksterdag. Kom niet aan met 'laat die schoonmaakster maar komen' want er schuilt een schoonmaakster in ieder van ons. Dus bind een theedoek om je hoofd, pak een trappetje en een plumeau en veeg die spinnenwebben uit je plafondhoeken. Hark je onderbroeken en sokken bij elkaar, trek je bed glad en zorg ervoor dat je ouders eens níet kokhalzend weg hoeven te lopen na het zien van je kamer. 

 

Leve de vrede
Het is ook Gandhi-dag want -had hij nog geleefd- dan zou hij vandaag jarig zijn geweest. Gandhi is een van de grondleggers van de moderne staat India én was nogal vredelievend. Zo wilde hij hindoes en moslims verzoenen (om uiteindelijk vermoord te worden door een extremistische hindoe).

Heb jij nog lopende ruzies? Leg die dan halsoverkop bij. Geef je broer, zus of ouders een kus op hun wang en een aai over hun bol voordat ze zich uit de voeten kunnen maken en prevel iets als: ‘De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.’ 

 

Op de thee
En dan is het de hoogste tijd voor een bezoek aan je opa en oma (of die van iemand anders). Het is immers ook Nationale Ouderendag. Luister geduldig naar hun verhalen over vroeger, knik geïnteresseerd als de situatie daar om vraagt en neem élk koekje bij de thee aan dat je aangeboden wordt. 

Lách
P.S. Doe ook alles met een glimlach (het is de Dag van de Glimlach). En gebruik eens geen geweld want het is Internationale Dag van de Geweldloosheid. Bovendien zouden Ghandi en je oma dat ook niet leuk vinden.  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren