Bij de tijd

20 juli: Wereld Springdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janna
Toepoel

De opwarming van de aarde is een enorm probleem. Milieuproblemen, extreem weer... En wat warmt de aarde op? De zon. Dus wat moet je doen om deze opwarming tegen te gaan? De aarde verder van de zon vandaan duwen. Hoe doe je dat? Door te springen.   

De Noordpool smelt, de zeespiegel stijgt, de ijsbeer sterft uit. Een echte oplossing om de stijgende temperaturen tegen te gaan is er nog niet, maar in 2006 kwam de Duitse kunstenaar Torsten Lauschmann met een idee. Hij dacht dat wanneer heel veel mensen precies tegelijkertijd op de grond zouden springen, de aarde als het ware een schop zou krijgen. Hierdoor wordt onze planeet weggeslingerd van de zon, en koelt-ie vast af. Toch?

Onzin
Helaas is dit klinkklare onzin. Zelfs wanneer de hele wereldbevolking op hetzelfde moment begint te stampen en te springen, zou de aarde nog geen millimeter verschuiven. Alle mensen bij elkaar zijn simpelweg niet zwaar genoeg om de planeet te verschuiven. 

Toch zullen vanochtend (volgens de planning van Lauschmann) 600 miljoen mensen, om 39 minuten en dertien seconden over elf Nederlandse tijd, een enorme sprong maken. Dus neem een aanloop en dan geven we met z’n allen de aarde een enorme duw. Misschien dat het stiekem toch een beetje helpt.

Torsten Lauschmann - World Jump Day, 2006 (2012)

Torsten Lauschmann - World Jump Day, 2006 (2012)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren