Al 20 jaar Harry Potter

20x hoera voor Harry Potter!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline
Ancona

Vandaag is het precies twintig jaar geleden dat het allereerste boek over de beroemdste tovenaar met het rondste brilletje verscheen: Harry Potter. Accio taart, accio twintig kaarsjes en incendio! Tijd voor een feestje én wat interessante cijfers over de magische en megasuccesvolle boekenserie van JK Rowling. 

Hiep hiep Harry! En ook maar eens een hoera voor treinvertragingen. Ja, serieus, want met een vier uur durende treinvertraging begon het allemaal. Toen verzon JK Rowling de hele magische Potter-wereld bij elkaar waarin alles draait om het verslaan van de meest verdorven tovenaar aller tijden: Heer Voldemort, sorry, Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden bedoelen we natuurlijk. 

Onderzoek door Dreuzels

Maar wat blijkt? Genoemd wordt-ie wel degelijk, blijkt uit een telling van enkele grote Potter-fans. Zij gebruikten de originele Engelse teksten en doorzochten die met een Kindle e-reader. Deze Dreuzels ontdekten dat in de zeven Potter-boeken Voldemort in totaal 1253 keer bij naam wordt genoemd. De keren dat zijn andere namen worden gebruikt, zoals Jeweetwel en de Heer van het Duister, zijn veruit in de minderheid: 599 keer. 

Die duivelse Dementors

Ook werden de toverspreuken geteld. En incendio mag dan wel handig zijn bij het aansteken van verjaardagstaartkaarsjes, het meest gebruikt is toch de Patronus-bezwering. In ieder geval in het laatste boek. Wat natuurlijk weer alles te maken heeft met de duivelse Dementors die Potter regelmatig het leven zuur maken. En dan helpt zelfs zijn veel gebruikte onzichtbaarheidsmantel niet.

In beeld ziet al dat telwerk van magische spreuken, wezens én voorwerpen er zo uit:

Al 20 jaar Harry Potter


Al 20 jaar Harry Potter

Al 20 jaar Harry Potter

Infographics: Shopalike.nl

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren