Bij de tijd

21 december: Grote-Whop-Whop-Whop-Gangnam-dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Vandaag mag je de hele dag ongegeneerd het overbekende Koreaanse paardrijdansje doen. Want dit is de dag waarop het heugelijke feit gevierd kan worden dat Psy met zijn reuzenhit Gangnam Style in 2012 door de magische grens van 1 miljard views heen brak. Psy was de eerste ooit die zoveel YouTube-publiek wist te trekken.

Inmiddels heeft de Zuid-Koreaanse zanger zijn eigen record al weer ver overtroffen. De superhit uit 2012 kan al rekenen op meer dan 2,4 miljard views. De afgelopen jaren was het vrij stil rond de populaire popster. Niet verwonderlijk, die lange stilte. Wie zou er niet een writers block krijgen als hij of zij een zo onwaarschijnlijk groot succes als Gangnam Style achter de rug heeft?

Maar nu is Psy weer volop in het nieuws. Vanwege het gigantische standbeeld dat ter ere van hem is verschenen in de Gangnam-wijk in Seoul. En ook vanwege het nieuwe nummer waar Psy eind november mee op de proppen kwam. Of dat net zo'n knaller wordt, valt nog te bezien. De zanger heeft trouwens ook zelf toegegeven dat zijn Gangnam-succes hem behoorlijk in de weg zat. Op een persconferentie bij de presentatie van zijn nieuwe album vertelde hij: 'Er zoemde veel rond in mijn hoofd. Bijvoorbeeld "als ik dit schrijf, wordt het niet zo goed als Gangnam Style" of "op deze manier snapt niemand me". Het duurde lang voordat ik door kon gaan.'

Begrijpelijk. Maar nu gaan we toch nog even terug naar die oerhit, sorry Psy. Gewoon omdat het vandaag Gangnam-dag is. Whop, whop met die beentjes dus! Vergeet je denkbeeldige lasso niet! En geen paniek als het er niet meteen gelikt uitziet. Psy zelf heeft er een maand over gedaan om het dansje onder de knie te krijgen, zo biechtte hij ooit op.

PSY - GANGNAM STYLE(강남스타일) M/V

Meer lezen over bijzondere of bizarre dagen? Alle afleveringen van de Bij de Tijd-rubriek vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren