Bij de tijd

21 februari: The Jackson Five-dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Sommige popsterren zijn zo groot dat je het nauwelijks kunt bevatten. Neem Michael Jackson. Een megakasteel, een pretpark in de achtertuin, elke avond volle zalen en... compleet doorgedraaid. Maar ook Michael was ooit gewoon een kind. Of nou ja, gewoon...

Heb je ‘m ooit horen zingen en dansen als jongetje van tien? Want toen stond Michael Jackson al op de planken. Samen met zijn broers vormde hij de band The Jackson Five, waarin hij het absolute middelpunt was.

Schattig donker jochie
De liedjes die ze maakten, waaronder ABC en I want you back, worden nog steeds op de radio gedraaid. En dat schattige donkere jochie met z’n afro riep in ieder televisieprogramma veel 'ahhhhs' en 'ohhhs' op.

Voor Michael zelf was het niet echt een feest: vanaf zijn vijfde stond zijn leven  in het teken van repeteren en optreden en zijn vader ging hem regelmatig met een riem te lijf. Het geeft de schattige video’s een bittere nasmaak. Zonder al die aandacht was Michael misschien wel een veel gelukkiger mens geweest.

Moonwalk dansen
Het is The Jackson Five-dag. Dat betekent: de muziek heel hard, de moonwalk dansen voor de spiegel en fantaseren over het popsterrenleven. Maar het betekent ook: je realiseren dat een leven zonder spotlights ook zijn voordelen heeft. En dan ben je ineens een stuk minder jaloers. 

Meer lezen over bijzondere en bizarre dagen? Klik hier voor het hele Bij de Tijd-archief.

THE JACKSON FIVE - ZIP - A - DEE - DOO - DAH - THERE WAS A TIME LIVE ON AMERICAN BANDSTAND 1970

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren