Bij de tijd

23 januari: Voeten-bedank-dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Bedank jij je voeten wel eens voor hun diensten? Dag in dag uit dragen ze jouw lijf mee. Ze huppelen door het gras en trekken sprintjes naar de bus. Je voeten laten je nooit in de steek: ze houden je letterlijk staande. Tijd dus voor een Voeten-bedank-dag. 

Je kunt natuurlijk lekker naar de pedicure gaan. Maar een goede schoonheidsbehandeling kun je ook best zelf regelen.

Voetenbad
Een warm verzorgend badje met kokosmelk en honing (tegen eelt) of zeezout en lavendel (tegen stress), lekker scrubben en bijknippen, beetje crème erop of wat sesamolie en ze kunnen er weer even tegenaan.

En als je daar ’s winters alvast mee begint, dan heb je straks in de zomer onweerstaanbare voeten. Voor je aan de slag gaat werpen we je nog een voetenfeitjes voor de voeten:

Voetenfeiten
- Wil je je voeten de ultieme vrijheid geven? Ga naar een speciaal blotevoetenpark.
- Gelakte teennagels zijn mooi, maar je loopt kans dat je nagels er op den duur van gaan verkleuren. Daarom kun je het beste altijd eerst een laagje doorzichtige lak aanbrengen.
- Last van kalknagels? Smeer ze elke dag in met een laagje Vix Vaporub (ja, dat is dat goedje dat je ouders vroeger op je borst smeerden als je verkouden was). Na een maand of twee blaken ze weer van gezondheid!
- Schoenen kopen kun je het beste doen aan het einde van de dag. Dan zijn je voeten namelijk groter dan ’s morgens.
- Je voeten zweten gemiddeld 250 ml per dag. Er is dus een reden dat je moeder altijd roept dat je elke dag schone sokken aan moet.
- De grootste voeten ter wereld waren bijna een halve meter lang. De Nederlandse schoenmaker Georg Wessels, de beste groteschoenenmaker ter wereld, ontwierp de schoenen (maat 69) voor deze reuzenvoeten. 

Meer lezen over bijzondere en bizarre dagen? Klik hier voor het hele Bij de Tijd-archief.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren