Bij de tijd

25 februari: Rock-around-the-clock-dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Meisjes in strakke roze leggings of een rok met polkadots, jongens in een gek pak met stropdas. En jiven maar: vroeger zag een schoolfeest er heel anders uit dan nu. Eigenlijk wel jammer. Want dat zou toch geinige tafereeltjes opleveren...

Op 25 februari 1957 kregen Bill Haley & His Comets een gouden plaat voor hun nummer Rock Around The Clock. Ze hadden het al jaren eerder opgenomen, maar pas toen het in een populaire film langskwam sloeg het aan en klonken overal ter wereld de vrolijke rock-'n-roll-klanken. En daarop moest natuurlijk gedanst worden.

Bijna acrobatisch
Of nou ja, dansen. De bijna acrobatische voorstellingen waren vaak compleet met spagaten, salto’s en koprollen. Dames werden alle kanten op geslingerd en eindigden met een beetje pech in de kroonluchter.

Tuurlijk, twerken trekt ook de aandacht, maar misschien niet echt het soort dat je graag krijgt...

Rock-'n-roll niet dood
Dus herintroduceer eens een nieuwe trend en geef op je volgende feest een flink staaltje Jive weg. Want rock-’n-roll is niet dood. Genoeg verenigingen die de kunst doorgeven (nou ja, in ieder geval ééntje). En wie weet kan je vader het ook nog wel. Zet aan die plaat en Rock around the clock!

Meer lezen over bijzondere en bizarre dagen? Klik hier voor het hele Bij de Tijd-archief.

Bill Haley & His Comets - Rock Around The Clock (1955) HD

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren