Bij de tijd

28 juni: Internationale blokhutdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Het is vandaag Internationale Blokhutdag, bedoeld om ons eens lekker de natuur in te krijgen en weg te lokken van onze telefoons, iPads, games, douche en föhn. Kortom álles wat ons dierbaar is. We zeggen het niet snel, maar dit gaat te ver. Negeer deze dag en föhn alsjeblieft gewoon je haar! 

Wil je Blokhutdag goed vieren, dan zweer je vandaag onder andere af: je iPhone, iPad, iPod en eigenlijk álles wat met iP begint, zelfs als je ‘m nog maar net hebt of verliefd bent. Ook je computer, lampen, oven, koelkast, douche en föhn mogen niet aangeknipt. Het idee is dat we in een blokhut in de natuur, afgesloten van onze elektrische apparaten, een simpeler bestaan omarmen. Een simpeler bestaan? Waarom hebben we dan de moeite genomen al die dingen te ontwikkelen? Zodat we ze tientallen jaren later lekker kunnen afzweren? Nee, ho ho, dit kan de bedoeling niet zijn!Massaal verdwaald
Waarschijnlijk heeft de bedenker van deze dag de gevolgen ervan onderschat: een volk dat massaal en ongedoucht de straat op loopt (rijden mag immers niet), met warrige takkenbossen op het hoofd (föhnen mag immers niet) op zoek naar een blokhut, die waarschijnlijk nooit bereikt wordt omdat Google Maps een dagje uit staat. De politie zou er zijn handen vol aan hebben, als die vandaag kon uitrijden. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren