modder
Bij de tijd

29 juni: Modderdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline
Ancona

Het schijnt goed te zijn voor je huid, dus hup, die prut in! Duik er maar diep in, dan herkent toch niemand je meer als je weer opduikt.

Oké, eerst maar even de kunst afkijken bij de kenners:

Baby elephant mud bath (Crazy mud fun)

Iets te veel van het goede? Een moddermasker kan natuurlijk ook. Trekt zo al het vuil naar buiten, zeggen ze. Je kunt natuurlijk even met een emmertje naar de sloot, maar dit recept zorgt voor, oké veel meer werk, maar ook een beter geurend eindresultaat. Shoppen lukt het best bij een gezondheidswinkel als De Tuinen:

Dit heb je nodig:

  • 1 eetlepel witte of gele kleipoeder
  • 1 theelepel koudgeperste jojoba-olie
  • ongeveer 10 ml sterke kamillethee

Maak van tevoren kamillethee met 1 eetlepel gedroogde kamille en 0,25 liter water en laat dit een half uur trekken. Doe vervolgens de klei in een schaaltje en voeg de olie toe. Druppel al roerend de afgekoelde kamillethee erbij totdat het een mooi glad mengsel wordt. Eerst je gezicht schoonwassen en dan het drabje erop smeren. Laat de huid rond je ogen vrij. Dan 15 minuten voor paal rondlopen en proberen te ontspannen. Geen gekke bekken trekken, want dan barst je masker. Met lauw water weer afspoelen, droogdeppen en stralen maar!
Bron: Happinez

Is dat iets te veel ijdeltuiterij voor jou? Schrijf je dan in voor een van de vele Mud Races of gooi figuurlijk wat met modder. Nog steeds niets enthousiast over Modderdag? Dan zetten we onze laatste troef in: hemelse modder. Een moussetoetje met chocolade en slagroom. Daar sla je echt geen modderfiguur mee, beloofd!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren