Bij de tijd

4 juni: Knuffel-je-kat-dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Ze krabben je armen open, leggen ongevraagd muizen op je kussen en springen op je toetsenbord als je met een belangrijk werkstuk bezig bent. Waarom zou je überhaupt een kat in huis nemen?

Katten hebben een eigen willetje en zijn niet te doorgronden. Maar tegenover alle kattenstreken die ze uithalen staat dat hun gespin je als muziek klinkt, hun vacht zachter is dan de pluizigste knuffelbeer en je knikkende knieën krijgt als dat kattige kopje zachtjes langs je kuiten strijkt. Daarom is het vandaag Knuffel-je-kat-dag.

Rijk en beroemd
Lief zijn voor je kat heeft verschillende voordelen. Naast de dode muis die je zo nu en dan als cadeautje terugkrijgt, kan je ook nog eens rijk en beroemd worden met je eigenwijze huisdier. Dus maak die Instagram- en YouTube-accounts voor Tijger maar vast aan en leg je haarbal op de grappigste momenten vast. Deze kattenkoppen gingen jouw Simba al voor:

Grumpy Cat
Tardar Sauce kijkt permanent ontevreden, maar volgens haar baasje Tabatha Bundesen is het eigenlijk een grote lieverd. Uiteraard, want dat lieverdje is inmiddels goed voor miljoenen dollars. Vorige week werd bekend gemaakt dat Grumpy Cat een eigen stripboekenserie krijgt.

The Original Grumpy Cat!

 

Lil Bub
Het handelsmerk van Lil Bub is dat haar tongetje altijd uit haar mond hangt. Dat leverde haar o.a. een eigen talkshow, een merchandiselijn en een foto-app op.

Lil BUB's Big SHOW Episode 13: Michelle Obama

 

Hamilton the Hipster Cat
Met een snor als een Franse wijnboer is Hamilton de enige echte Hipster Cat. En zoals het een hipsterkat betaamt, heeft ook Hamilton een eigen app.

Mustache Cat's eyes roll back in head from being pet


Heb je zelf geen kat om vandaag te knuffelen? Geeft niets, dan sluipt er vast wel eentje in de struiken in je straat rond. En anders kun je altijd nog naar het kattencafé om je hart op te halen.

Foto: Malingering/Flickr cc

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren